Home / Omgeving

Omgeving

Het Brinkhotel ligt op steenworp afstand van zowel Assen als Groningen. Een bezoek aan deze noordelijke steden met vele bezienswaardigheden is beslist de moeite waard.

Op deze pagina vindt u een aantal hoogtepunten uit onze omgeving. 

Uiteraard is ons hotel een mooie uitvalsbasis om te wandelen in Drenthe of te fietsen in Drenthe. Daarnaast kunt u vanuit ons hotel ook heerlijk fietsen in Groningen. En zelfs wandelen in Groningen is vanuit het Brinkhotel prima te doen, aangezien Zuidlaren dichtbij de provinciegrens ligt.

Het Brinkhotel is ook Tourist Info Folderpunt. Dit betekent dat u bij onze receptie allerlei folders over leuke uitstapjes in de omgeving kunt vinden. Ook voor wandelroutes in Drenthe en fietsroutes in Drenthe en Groningen kunt u bij ons terecht.

Tijdens uw verblijf geniet u van de rust en ruimte die Drenthe te bieden heeft. 

Drenthe oerprovincie

Cultureel

Drenthe heeft meer te bieden dan enkel het grootste ongemotoriseerde fietsknooppuntennetwerk van Nederland.
Tijdens uw bezoek in Zuidlaren zijn er tal van culturele parels om te ontdekken.

De reis begint al in Zuidlaren zelf, wie is nu eigenlijk Berend Botje van het 19e eeuws kindervers en hoe ziet hij eruit? Dit is te bewonderen in een nog volledig werkende koren- en molen de Wachter.
Bewonder het meisje van Yde in haar rustplaats het Drents Museum in Assen of ga terug in de tijd bij Hunebed centrum Borger.
Iets meer avontuur? Maak een ritje in de boevenbus en kijk hoe het leven in de gevangenis eraan toe gaat bij Gevangenis museum Veenhuizen.

Dit is nog maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden die er zijn tijdens uw bezoek in het Brinkhotel.
Klik hieronder op de artikelen voor meer informatie.

Actief

Drenthe heeft meer te bieden dan enkel de kilometers aan fiets- en wandelpaden. Zo zijn er diverse ATB en MTB routes uitgestippeld. Liggen er een tal van geocaches verstopt, kunt u op het zuidlaardermeer wndsurfen of zelf met een kano door de Drentsche Aa.

Het is allemaal mogelijk vanuiti het Brinkhotel Zuidlaren.

Natuur

Drenthe heeft maar liefst 3 nationaal parken en daarnaast nog diverse prachtige natuurgebieden.
Een hele dag heerlijk dwalen om onderweg verrast te worden door van alles wat u tegenkomt. Ooit al oog in oog met een Schotse Hooglander gestaan of een kijkje bij de herder met zijn/ of haar schaapskudde genomen? In Drenthe kan het! Daarnaast is het ook mogelijk om een das, bever of otter te spotten.

Drenthe is de perfecte uitvalsbasis voor diverse fietstochten of wandelingen.

Zuidlaren

Tussen Assen en Groningen, beide tien minuten rijden met de auto of bus, ligt Zuidlaren. Het dorp van Berend Botje én het groenste dorp van Europa. Noem het een plek waar de goede dingen samenkomen: wandelen, fietsen, watersporten, stijl en gezelligheid.

Zuidlaren ligt midden in de natuur. Een wandeling of fietstocht laat je de prachtige, groene omgeving zien. Maar in het dorp zelf is ook veel te zien. Kerkgebouwen, monumenten, een synagoge en musea. Het centrum is compact, dus je kunt in één wandeling alles zien én genieten van de omgeving.