Home / Kinderen / Boomkroonpad

Beleef het Boomkroonpad

Rondom Buitencentrum Het Boomkroonpad is heel veel te beleven! Een spannende tocht door de worteltunnel. Als een eekhoorn door de toppen van de bomen. Spelen op De Bosweide of in Het Lorkenspeelbos, waar niets hoeft en veel mag. Hutten bouwen bijvoorbeeld of broodjes bakken. Samen op speurtocht door het woud of wandel langs de mooiste plekjes van de boswachterij.

Het Boomkroonpad is 125 meter lang en heeft een belevingsduur van ongeveer 30 minuten. Daarnaast is het ook het startpunt van boswandelingen door de boswachterij Gieten-Borger. Breng ook een bezoek aan het buitencentrum. Naast een aansprekende presentatie over het bosleven en een boswinkel krijg je hier alle informatie voor een plezierige dag, middag of ochtend in het bos. 

Indianenpad bij Buitencentrum Boomkroonpad

Ben jij een stoere meid of jongen die graag op onderzoek gaat in het bos? En wil je voor één dag een echte indiaan zijn? Neem het Indianenpad bij Buitencentrum Boomkroonpad. Je gaat op zoek naar de HotemeTotem en ontdekt echte bosschatten.

Met het boekje 'de zoektocht naar de wijze HotemeTotem' volg je de Totempalen in het bos. Deze volgen niet de standaard paden, maar gaan dwars door het bos heen. Ontdek onderweg alle bosschatten, die je meeneemt in je zelfgemaakte knapzak. Onderweg leef je als een echte indiaan: je leert bostekens maken, diersporen herkennen en nog veel meer.

Na een route van 3,5 km kom je uit bij de Wijze HotemeTotem waar je een natuurschat mag achterlaten. Bij terugkomst in het Buitencentrum krijg je nog een mooi en toepasselijk aandenken.

Durf jij het aan?