Home / Kinderen

Eropuit met de kinderen

Geniet van een vakantie in eigen land.
Of u nou een kort uitstapje of een weekje weg wilt met de kinderen. Drenthe heeft voor ieder wat wils.

Voor kinderen is Drenthe elke dag een feestje. Ga naar buiten en er is iets te beleven. Klim- en klauterbossen, zwembaden en zwemplassen, op bezoek bij een schaapsherder.
Van dichtbij wilde dieren zien? Dat kan in Wildlands Adventure Zoo Emmen. En dat kabouters niet alleen in sprookjes bestaan, ook dat is te ontdekken in Drenthe. Of ze nu van achtbanen, wilde dieren of tv-helden houden, in Drenthe zijn ze te vinden!

Aqualaren

Serieus sporten of leren zwemmen, spelen of relaxen in en om Zwembad Aqualaren is van alles te doen.

 

Breeland recreatie steppen & kanoën

Ontdek de Hunzevallei en de prachtige omgeving met de step of in een kano!

Vlakbij Brinkhotel is Breeland Recreatie te vinden.

Boomkroonpad

Rondom Buitencentrum Het Boomkroonpad is heel veel te beleven!

Een spannende tocht door de worteltunnel. Als een eekhoorn door de toppen van de bomen. Ga op zoek naar de wijze HotemeTotem. Spelen op De Bosweide of in Het Lorkenspeelbos, waar niets hoeft en veel mag.

De Drentse Koe

Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold is een binnen- en buitenspeeltuin met een ‘boerderijthema’. Het is zeer geschik voor gezinnen, dagjesmensen en familiefeestjes op deze speelboerderij.

Drouwenerzand

Drouwenerzand is het voordeligste Attractiepark van Europa! De attracties en speeltoestellen zijn gericht op gezinnen met kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Tijdens de Land van ANWB verkiezingen won Drouwenerzand al 5 keer de publiekswaarderingsprijs 'Leukste Uitje van Drenthe'!

DX Adventure park

DX Adventurepark is het grootste open waterpark van Nederland in Gasselte, aan de oever van recreatieplas 't Gasselterveld. Leer jumpen op hoog niveau op de 6 spectaculaire schansen, tot 11 meter hoog.

Geocaching

"Sluit je aan bij 's werelds grootste schattenjacht."

Ontdek de omgeving van Zuidlaren op een unieke manier en ga op Geocahen!

Hunebedcentrum Borger

Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum.

Joy Time

Prachtig gelegen bij recreatieplas De Kleine Moere in Grolloo vindt u Joytime Vrijetijdsactiviteiten.  hier bent u op de juiste plek voor een avontuurlijk en onvergetelijk dagje uit!

Kabouterland

Dolend door een geheimzinnig konijnenhol kun je kabouters van dichtbij bespieden.
Maak een spannende tocht door de trollengrot, loop via een overdekt wandelpad langs bijzondere planten en leuke kleine exotische dieren, naar de raadselachtige kasteelruïne.

Nationaal Gevangenismuseum

Er is veel te ontdekken in het Gevangenismuseum. In de nieuwe vaste expositie van het Gevangenismuseum duik je niet alleen in de geschiedenis van het strafrecht in Nederland, maar leer je ook alles over bijzonder Veenhuizen.

't Nije Hemelriekje

’t Nije Hemelriek is de perfecte plek om in de zomer je handdoek neer te leggen en te genieten van de zon, het water en het strand. Veel mensen zoeken in de zomer verkoeling bij de plas, omdat het er zo aantrekkelijk uitziet. Het water van de plas heeft een tropische kleur, het stand is wit en de plas is omringd door ondoordringbare bosjes.

Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Het openluchtmuseum laat het wonen en leven van inwoners van Drenthe in het verleden op diverse manieren zien.

Plopsa indoor Coevorden

Laat de kinderen betoveren door de magische wereld van Studio 100 en beleef een onvergetelijke dag in het mooiste indoorpretpark van Nederland! Tip bij mooi weer lekker buitenspelen in het verkeerspark of klauteren op de klimberg! Geschikt voor alle Ploppertjes 2-8 jaar.

Rijk der Kabouters

Al wandelend over de kronkelpaadjes van het Rijk der Kabouters ontmoet je ruim tweehonderd kabouters. Nee, deze dwergjes bestaan niet alleen in sprookjes. In het Drentse Eext hebben de kabouters een echt thuis gevonden.

Schaapskooi Balloërveld

Een bezoek aan een schaapskooi is een hele belevenis. Er gebeurt van alles wanneer een paar honderd dames van huis vertrekken of weer terugkeren voor de nacht. Gelukkig zijn daar de herder en zijn hond. Die zorgen ervoor dat alles toch altijd weer soepel verloopt.

Speelgoedmuseum Kinderwereld

In speelgoedmuseum Kinderwereld is veel te zien voor kinderen en volwassenen.

Van antiek speelgoed als poppen, treinen, auto’s, LEGO tot aan oude speelautomaten.

Sprookjeshof

De Sprookjeshof in Zuidlaren is bij elk weertype een ideaal uitje voor gezinnen met kinderen.

Stoer buitenspelen!

Drenthe is de allerstoerste speeltuin van hele Nederland! Kinderen hebben hier alle ruimte om te ravotten, hutten te bouwen, verstoppertje te spelen, te kliederen met water en te slingeren aan touwen.

Wildlands Emmen

In 2016 opende Wildlands Adventure Zoo haar deuren in Emmen. Wildlands is geen klassieke dierentuin met hokken waar u langs kunt lopen. Wildlands is een themapark waar u als bezoeker op ontdekkingsreis gaat langs drie klimaatzones

Zoo Bizar

Zoo Bizar is een mini-zoo, creatief opgezet op de deel van een oude Saksische boerderij in museumdorp Orvelte. Het is de kleinste Zoo van Nederland en misschien zelfs van Europa! Op originele wijze zijn er verschillende kleine (exotische) diersoorten te bewonderen.

Zuidlaardermeer

Bezoek het grootste meer van Drenthe. Het Zuidlaardermeer biedt volop mogelijkheden in en bij het water zoals; zonnebaden, zwemmen, windsurfen, zeilen, wandelen, fietsen en vogels kijken.