Home / Omgeving / Aardewerkfabriek Royal Goedewaagen

Aardewerkfabriek Royal Goedewaagen

Bezoek één van de oudste aardewerkfabrieken van Europa in Nieuw-Buinen, waar al 400 jaar onder andere Delfts blauwe producten nog altijd handgemaakt en handgeschilderd worden. In het keramisch museum krijgt u alles te weten over Nederlands aardewerk.

Tijdens een rondleiding neemt u een kijkje in de fabriek, waar ambachtelijk vakmanschap met de modernste technieken wordt gecombineerd.
Klik hier voor de openingstijden en meer informatie.

 

Schilderworkshop
’t Lutje Winkeltje Bourtange

Aardewerkfabriek Royal Goedewaagen biedt oud ambachtelijke schilderworkshops, waarbij borden en tegels naar een 400 jaar oude techniek beschilderd worden. De door de schilders gegeven workshops duren 2,5 uur. De deelnemers aan de workshop kunnen voor hun schildering kiezen uit voorgelegde reproducties van beroemde Nederlandse schilderijen. Het is ook mogelijk om volstrekt vrij een schildering te maken.

De methode van schilderen gaat via kleine gaatjes die op de lijnen van het schilderij zijn geprikt. Door die gaatjes wordt met houtskool lijnen op de gebakken klei aangebracht. Deze lijnen worden met verf op het keramiek geschilderd waarbinnen vrijuit de schildering kan worden gemaakt …in de voetsporen van de Grootmeesters.

Het arrangement bestaat uit het beschilderen van een tegel of bord, het gebruik maken van schildermaterialen en koffie of thee. Na afloop van de workshop verzorgt de fabriek het stoken van de kunstwerken en kunnen deze, dan wel worden opgehaald, dan wel op aanvraag worden opgestuurd. De all-in prijs bedraagt € 39,50 per persoon, vanaf 4 personen.

- aanmelden: vroegtijdig (2 week van te voren)
- workshopmomenten: elke donderdag en zaterdag van 10.00-12.30 of 13.30-16.00 uur 
- aanmelden via: ’t Lutje Winkeltje Bourtange of telefonisch; 

0599 72 49 42 / 0599 61 60 90 (Royal Goedewaagen)

- max. aantal: 8 personen per workshop
- min. Aantal: 4 personen per workshop (bij onvoldoende deelname kan de workshop helaas niet doorgaan)

’T LUTJE WINKELTJE ROYAL GOEDEWAAGEN - BISSCHOPSWEG 4, BOURTANGE