Home / Omgeving / Natuur / Nationaal Park Drents-Friese Wold

Nationaal Park Drents-Friese Wold

De bossen in? Eén woord is genoeg: Drenthe. Het Drents-Friese Wold is, na de Hoge Veluwe, het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Hier fietst of wandelt u van het ene naar het andere hoogtepunt.

Donkerste plekje

Bezoekt u het Drents-Friese Wold, dan kom je op het donkerste stukje vaste land in Nederland. U weet niet wat u ziet! Op een onbewolkte maanloze nacht zijn hier wel 2.900 sterren te zien. Ter vergelijking: in een stad ziet u er slechts vijftig. Niet gek dus, dat mensen Drenthe schitterend noemen.

Mountainbiken

Lekker op uw mountainbike crossen door de bossen, daar is het Drents-Friese Wold een supergoeie plek voor! Start in Appelscha. Vanaf daar fietst u zo de bossen in, cross over een mountainbikeroute door heide- en akkerland, langs watertjes en tussen de bomen door. En ja, zelfs in dit vlakke land vind je kleine klimmetjes, afdalingen en singletracks die om stuurkunst vragen. Dus pak de mountainbike en kom naar Drenthe!

Beleef het Drents-Friese Wold

Het Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Daar zijn we in Drenthe natuurlijk best trots op. U wandelt en fietst hier door 6.000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgrasland. Even ter beeldvorming: dat zijn tienduizend voetbalvelden! Genoeg te beleven dus. Of u nu de kano instapt bij Appelscha, een bezoekje brengt aan Schaapskooi Doldersummerveld, of het belevingspad bij Hoogersmilde loopt, je maakt hier altijd wat bijzonders mee.

Bezoekerscentrum

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten beheren dit grote natuurgebied. Ga eens een dagje op pad met de boswachter, of bezoek het bezoekerscentrum waar u een kleine tentoonstellingen over het gebied vindt. Daarna een leuke bospicknick of ga mee worteltrekken! Meer informatie is te vinden bij de bezoekerscentra.