Home / Fietsen en wandelen / MTB / MTB Route Anloo (38km)

MTB Route Anloo (38km)

De route is gemarkeerd met houten palen met in het groen het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Startlocatie

U kunt de route starten bij:

- Parkeerplaats Lunsenhof 20, 9467 PM in Anloo
- Schaapskooi Balloërveld, Crabbeweg 2, 9458 TE in Balloo

Er zijn op diverse punten langs de route startplaatsen gecreëerd, onder andere in Anloo, Balloo en Eext. Op deze punten zijn ook parkeergelegenheden.
Bij de startplaatsen vindt u duidelijke informatieborden.

Omgeving

De route is gelegen in het noordelijke deel van de provincie Drenthe. Het is de route bouwers gelukt hier een afwisselende 39 kilometer lange route te realiseren.
Deze route gaat onder meer langs de Boswachterij Anloo en over het Balloërveld. Langs de route tref je grafheuvels aan. Deze heuvels zijn beschermde archeologische monumenten. Behandel deze met respect.

Aard van de route

Je kunt deze 39 kilometer lange route vanaf meerdere plaatsen opstarten. De route bestaat voor 2/3 uit zandwegen en singletracks en voor 1/3 verharde wegen en half-verharde wegen. Er zijn weinig heuvels in de route en de route gaat over het algemeen over brede paden.

Er is een verbindingsroute (nabij Eext) met de mountainbikeroute in Gieten/Borger. Deze verbindingsroute is voorzien van het zwarte MTB-teken. Op het Balloërveld is met het zwarte MTB-teken een mogelijke routeverkorting aangegeven.